VELA INCLUSIVA

Amb l’objectiu de promoure la vela i els esports nàutics a tots els col·lectius, l’Escola de Vela del Club Nàutic El Masnou ofereix activitats de vela inclusiva per a persones amb diversitat funcional i necessitats especials.

Volem apropar el mar i les activitats nàutiques assegurant una experiència saludable, beneficiosa i enriquidora al medi marí, que oferim als centres educatius, formatius i de treball.

Totes les activitats de vela i nàutiques que proposem tenen la finalitat de garantir la igualtat d’oportunitats; promoure l’accessibilitat dels entorns; fomentar l’autonomia i augmentar la qualitat de vida i la salut de les persones.

L’Escola de Vela del Club Nàutic El Masnou està oberta a tothom i en actiu tot l’any. Està reconeguda per l’Escola Catalana de Vela, és a dir, els cursos de vela que impartim i les activitats nàutiques són reglades i segueixen els nivells d’ensenyament estàndard que marca la Federació.

Disposem d’un equip de monitors i monitores titulats que dirigeixen les classes teòriques i les pràctiques al mar. Actualment, l’escola està dirigida per la regatista olímpica del CNEM, Natàlia Via-Dufresne.

 • Demana’ns informació, omplint el formulari més avall.

Mètode de treball

La nostra metodologia d’aprenentatge es basa en la seguretat, facilitant l’adaptació de les diferents activitats segons el tipus de diversitat.

Amb la vela i les activitats aquàtiques que portem a terme reforcem valors com la cooperació, el treball en equip, respecte entre companys o la solidaritat; alhora que treballem emocions i sensacions com la paciència, la tranquil·litat o l’alegria.

Totes les activitats tenen la finalitat d’aconseguir la màxima autonomia possible en la navegació i el medi marí per al o la participant.

vela inclusiva, vela diversitat, vela social, escola, vela
vela inclusiva, vela social, diversitat funcional, escola, vela

Vela per a la diversitat

DIVERSITAT FÍSICA. Disposem d’embarcacions accessibles i adaptem la infraestructura i el material necessari a l’usuari o usuària. Posem l’accent en la seguretat en terra, l’atenció a l’aparell, la previsió meteorològica i aspectes de la seguretat al mar.

DIVERSITAT INTEL·LECTUAL Busquem donar seguretat i dissoldre pors pre-adquirides a navegar per part dels usuaris. El tècnic de vela i el voluntari apliquen un mètode de tècnic-animador. L’experiència busca que els participants assoleixin petit avenços amb un reforç positiu.

DIVERSITAT SENSORIAL La navegació en vela lleugera representa prendre contacte amb un entorn diferent, que es treballa amb el reconeixement de la zona i la presentació del material especialitzat que emprarem. També posem atenció a l’organització i orientació espacial per garantir una experiència òptima i plaent.

Activitats de vela inclusiva

Us proposem diverses activitats de vela per a persones amb diversitat funcional, tant a l’aigua com a terra.

 • A l’aigua:
  • Navegació amb vela lleugera, caiac de mar, paddle sup i big sup.
  • Bateig de mar per descobrir l’entorn marí, experimentar la sensació de desplaçar-se gràcies a la força del vent i les corrents marines i gaudir del vent, el sol i el mar.
  • Curs de vela per aprendre la tècnica bàsica de forma personalitzada.
 • A terra:
  • Tallers nàutics per conèixer i manipular materials específics que fan servir els vaixells de vela lleugera, com els tipus de caps, de veles…
  • Dinàmiques que ajuden a sensibilitzar els alumnes amb l’entorn i els espais.
 • Demana’ns informació, omplint el següent formulari.
Envia'ns el teu missatge

VOLS REALITZAR UNA EXPERIÈNCIA DE VELA AMB DIVERSITAT FUNCIONAL?

  Related Projects