FLOTA DE PATÍ CATALÀ

Al Club Nàutic El Masnou hi ha una flota de patinaires activa i nombrosa que competeix en regates socials amb altres clubs.
pati, club nàutic el masnou, vela, esport, mar, regata, patinaires, patí de vela
patí, patí de vela, patí català, platja, regata, cnem

Aquesta és, sens dubte, la flota de platja més popular del litoral català. El Club Nàutic El Masnou aplega un grup de patinaires nombrós i força actiu, format per socis i sòcies de totes les edats, que surten a navegar tot sovint.

El Club porta a terme diverses regates socials de patí català al llarg de la temporada, on convidem a participar els patinaires de clubs propers com Ocata Vent, Palomares i Montgat.

Els patinaires també organitzen regates socials, com l’actual Trofeu Gerry St Tropez, que s’esdevé els diumenges, d’abril a juny, o la regata Repicaboies, que té lloc els divendres.

A més, a finals d’estiu també competeixen en la tradicional regata per parelles, una ocasió en què sovint naveguen pares i mares amb els seus fills i filles.

patí, patí català, patí de vela, regata, flota, equip, cnem
  • Nombre de tripulants: 1
  • Eslora: 5,6 m
  • Mànega: 1,6 m
  • Pes màxim: 89 kg
  • Superfície vèlica: 12,6 m²

El patí de vela, un invent català

Ja fa més de 90 anys que el patí de vela, conegut també com a patí català, navega pel litoral barceloní. Aquesta embarcació, sense timó, orsa, ni botavara, es governa amb el pes del tripulant i la tensió de la vela. 

Els seus orígens es remunten als anys 20 a la platja de Badalona. A la dècada dels 30, aquestes embarcacions ja eren populars a Barcelona i el Maresme.

El 1942, amb motiu de la celebració d’una regata, es van establir les dimensions que són vigents encara actualment. Poc després va ser reconeguda per la Federació Espanyola de Vela.

Més informació:

Envia'ns el teu missatge

VINE A NAVEGAR AMB PATÍ CATALÀ AL CLUB NÀUTIC EL MASNOU


    Activitats relacionades