CLASSE ILCA

Els regatistes del Nàutic Antón Garrote i Mònica Azón han destacat en aquesta classe a escala mundial. Actualment, tenim nois i noies competint en les classes ILCA 4 i ILCA 6.
ILCA, laser, regata, Barcelona
ILCA, laser, regata
ILCA, laser, regata, Barcelona

També coneguda com a Laser, ILCA és una classe internacional d’embarcació de vela dissenyada per Bruce Kirby el 1969.

És la classe més popular de vela lleugera, es practica arreu del món i té una llarga tradició al circuit català de regates.

És olímpica i això ha contribuït a la seva popularitat. Està destinada a totes les edats, ja que permet navegar amb diferents mides de veles i realitzar un llarg recorregut en la mateixa embarcació.

Al Club Nàutic El Masnou, comptem amb diversos regatistes destacats en classe Laser. Un d’ells és l’Antón Garrote, que va participar als JJOO d’Atlanta el 1996 i ha estat seleccionador de l’equip olímpic femení en els JJOO de Sidney 2000, Atenes 2004 i Pequín 2008.

També la Mònica Azón, que ha estat Campiona d’Europa de Laser radial en categoria Màster els anys 2017, 2018 i 2019. Azón també ha estat campiona del món en la classe Yngling, amb la qual ha participat en els JJOO d’Atenes 2004 i Pequín 2008.

  • Nombre de tripulants: 1
  • Eslora: 4.23 cm
  • Màniga: 1.37 cm
  • Pes: 59 kg
  • Superfície vèlica major: 7,06 m2

De Laser a ILCA

Per causes legals, el nom actual de la classe Laser és ILCA, que respon a les sigles International Laser Class Association. Hi ha tres versions d’embarcació segons la mida de la vela:

  • ILCA 7, abans Laser Standard, és el de major superfície vèlica, amb 7,06 m². 
  • ILCA 6, el conegut Laser Radial, embarcació olímpica femenina a partir de 2008, té 5,76 m².
  • ILCA 4, o el petit Laser 4.7, té 4,70 m², versió molt adequada per als més joves, o de menys pes corporal. 

A ILCA 6 i ILCA 4 es competeix en dues categories: sots 19 i sots 21.

Una flota ILCA motivada

La simplicitat del buc i l’aparell fan que pugui navegar amb vents de fins a 35 nusos d’intensitat. El Laser té la característica de planejar les onades satisfactòriament a causa de la lleugeresa i poc volum del buc.

Actualment, els regatistes d’ILCA del Nàutic competeixen en les classes ILCA 4 i ILCA 6. Són nois i noies molt motivats i dedicats a l’aprenentatge en una classe de vela que sol ser físicament més exigent que d’altres. La flota del Nàutic està donant grans resultats en poc temps i té un llarg recorregut en el món de la vela. Consulteu les regates d’ILCA on participem en aquest enllaç.

L'ENTRENADOR DE CLASSE ILCA

El nostre entrenador d'ILCA al Club Nàutic El Masnou
Javier de Urdanibia, laser, entrenador, ILCA, cnem, flota

Javier de Urdanibia

Entrenador de l’equip ILCA del CNEM

Des dels 5 anys, has navegat en Optimist, Vaurien, Láser, FD, Star, Soling i Creuer, guanyant diverses Copes d’Espanya i Campionats d’Espanya de classes olímpiques

Ha disputat regates internacionals, com la Copa del Rey, Giragglia, Volies de St. Tropez, Omega dos Bahías, i regates a 2 com la 500Nm de la Marenostrum

Ha format part de l’equip HARKEN “Especial Project Team” per a la Copa Amèrica, TP52, GP42 i Maxis

Als 23 anys, va ser gerent del Club Náutic Hospitalet Vandellós

Monitor i entrenador des dels 14 anys, ha entrenat classes olímpiques a Espanya, Itàlia i Irllanda

Va ser entrenador del CNEM de 420

Activitats relacionades