Jordi Xammar, Bronze olímpic en 470 - 470, JJOO, Jordi Xammar, Tokio 2020 - 470
Vela

Jordi Xammar, Bronze olímpic en 470

Jordi Xammar, Bronze olímpic en 470

El 470 masculí, amb Jordi Xammar, soci d’honor del Club Nàutic El Masnou, a la canya i Nico Rodríguez com a tripulant, es van penjar la medalla de bronze olímpica en aigües d’Enoshima.
Aquesta és la desena medalla de la delegació espanyola a Tòquio i la segona que posa la vela després de la de Joan Cardona en Finn. També suposa la número 21 d’aquest esport en el medaller olímpic històric espanyol.

L’embarcació espanyola sortia a la Medal Race, que puntua el doble que les deu anteriors, en tercer lloc de la general i amb totes les opcions obertes. Amb 41 punts per a Xammar i Rodríguez, el líder, el vaixell australià, estava una mica lluny (21) però la segona plaça, en possessió de Suècia amb 41 punts, era assequible. No obstant això també havia de vigilar la seva esquena perquè tan Nova Zelanda (51) com a Gran Bretanya (54) podien donar-li una sorpresa. Els regatistes espanyols van gestionar perfectament les estratègies i marcatges per acabar obtenint aquesta valuosa medalla.

Durant tota la regata es van situar en llocs capdavanters, sense córrer riscos innecessaris i tenint la situació sota control en condicions de vent moderat al voltant de deu nusos.

L’or va ser per als australians BalcherRyan i la plata per als suecs Dahlberg-*Bergstrom, que van precedir a la parella espanyola.

Moltes Felicitats Jordi i Nico !!!

Jordi Xammar, Bronze Olimpic 470

Articles Relacionats