Sílvia Mas, campiona del món, 470
Vela

Sílvia Mas, campiona del món, i Jordi Xammar, bronze, al Mundial de 470

La regatista Sílvia Mas, sòcia d’honor del Club Nàutic El Masnou, i la canària Patricia Cantero s’han proclamat campiones del món de 470 aquest cap de setmana al Mundial que s’ha celebrat a Vilamoura (Portugal). També soci d’honor, Jordi Xammar ha aconseguit el bronze amb el seu company d’equip, el gallec Nicolás Rodríguez.

Després d’un any sense cap regata de vela olímpica a causa de la pandèmia, els bons resultats aconseguits per les tripulacions espanyoles auguren bones perspectives de cara als Jocs Olímpics de Tòquio.

Campiona del món

Mas i Cantero van liderar la regata des de la meitat del campionat i van tenir el rival principal en la tripulació holandesa. Els mitjans especialitzats han lloat el magnífic estat de forma de l’equip i el rol de Mas, que, amb 24 anys, serà la benjamina de l’equip espanyol de vela als JJOO.

Bronze per a Xammar

Jordi Xammar, 470, bronze, 2021

Per la seva banda, Xammar i Rodríguez van rebre la medalla de bronze en una regata força disputada que es va endur l’equip suec. La primera meitat del Mundial, van arribar a ser líders però no prou regulars per mantenir bones puntuacions.

Gran palmarès del CNEM en 470

En 470, classe olímpica des de 1976 per a nois i des de 1988 per a noies, el Club Nàutic compta amb tres campiones olímpiques: Begonya Via-Dufresne, medalla d’or a Atlanta’96, que formava equip amb Theresa Zabell; i Natàlia Via-Dufresne i Sandra Azón, que van rebre la medalla de plata a Atenas’04.

Des del Club, animem a la Sílvia i el Jordi a “petar-ho” als JJOO de Tòquio del proper estiu!

Classificació

Femení

1. Silvia Mas / Patricia Cantero (ESP)

2. Afrodite Zegers / Lobke Berkhout (NED)

3. Elena Berta / Bianca Caruso (ITA)

 

Masculí

1. Anton Dahlberg / Fredrik Bergström (SWE)

2. Diogo Costa / Pedro Costa (POR)

3. Jordi Xammar / Nicolás Rodríguez García-Paz (ESP)

 

Mixte

1. Gil Cohen / Noam Homri (ISR)

2. Tal Sade / Noa Lasry (ISR)

3. Amy Seabright / James Taylor (GBR)

Articles Relacionats