finn
Vela

Regata de Finn aquest cap de setmana al Club

Les inscripcions per al Trofeu Club Nàutic el Masnou de Finn, que es disputa aquest cap de setmana, estan obertes fins el divendres 17 en el aquest enllaç. Per part del CNEM, hi participaran Iñigo Caja, Vincent Slevin i el comodor del Club, Jordi Martí, que la passada primavera va aconseguir ser 4t al Campionat de Catalunya disputat al Balís.

A més, comptarem amb regatistes del Club Vela Calella, Club Nàutic Vilassar de Mar, Cub Nàutic El Balís i Club Nàutic Aiguablava.

Finn ja no és olímpica

La classe Finn, estrenada als JJOO de Helsinki el 1952, ha deixat de ser olímpica després de Tòquio 2020. Allà, el menorquí Joan Cardona, de 23 anys, va aconseguir el bronze, essent el regatista més jove de la flota. Amb la seva medalla, Cardona va sumar-ne la quarta per a l’equip espanyol en aquesta classe de vela.

El medaller espanyol en Finn es va iniciar a Seúl 88 amb l’or de José Luis Doreste, va continuar amb l’or de José Maria Van der Ploeg a Barcelona 92 i la plata de Rafael Trujillo a Atenes 2004.

Aquesta embarcació, dissenyada el 1.949 pel finlandès Rickart Sarby, es navega en solitari i permet que el pes i l’alçada no limitin les capacitats del vaixell.

Articles Relacionats