platja, club nàutic, gandula, parasols, nàutic, estiu, relax
Vela

Defensem la vela i els clubs de platja

La Federació Catalana de Vela ha engegat una campanya per defensar l’esport de la vela i els clubs que la promouen arreu de la geografia catalana, davant l’amenaça d’enderrocament d’onze clubs nàutics i de platja catalans, a causa de la modificació del reglament de costes de l’Estat espanyol. La Generalitat, al seu torn, els ha denegat la pròrroga de la concessió administrativa.

Els clubs afectats són: Torredembarra, Cubelles, Castelldefels (Club Marítim i Club Nàutic), Sitges, Pineda de Mar (Base Nàutica i Club Nàutic), Canet de Mar, Calella, Vilassar de Mar i Badalona (Baetulo). Afortunadament, el nostre Club, tot i ser de platja, queda dins de la zona del port i no s’ha vist afectat. D’altres, com el de Cabrera de Mar, ja va ser enderrocat.

Defensem la vela tots junts

Així les coses, el passat 17 de novembre el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico de l’Estat espanyol va modificar el citat Reglamento General de Costas del Estado, i cap de les modificacions introduïdes dona resposta a la situació de vulnerabilitat dels clubs de la costa catalana.

Malgrat això, aquest canvi en el reglament obre un procés per presentar al·legacions per modificar-lo que es poden presentar fins al 7 de gener. És per aquest motiu que, des de la Federació Catalana de Vela, han redactat un conjunt d’al·legacions en benefici dels clubs afectats i de l’esport de la vela perquè, entre totes i tots els que formem part de la Vela Catalana, l’emplenem i l’enviem per correu electrònic al Ministerio.

Aquí hi ha l’enllaç al document d’al·legacions de la Federació Catalana de Vela en la defensa dels clubs i de la vela, que cal omplir amb les dades personals i enviar al següent correu electrònic: bzn-aj-dpmt@miteco.es

defensem la vela, imatge

Aquí hi ha l’enllaç a la pàgina de la Federació Catalana de Vela Defensem la vela.

Participa-hi fins al 7 de gener.

Defensem la vela, campanya, 2021

Articles Relacionats