El XMàgica del CN El Masnou guanya la Ruta de la Tramuntana 2024 - 2024, club nàutic el masnou, cnem, Vela - Campionat de Catalunya per equips
Vela, Esportiva

El XMàgica del CN El Masnou guanya la Ruta de la Tramuntana 2024

La Ruta de la Tramuntana d’aquest any ha culminat amb la destacada victòria del XMàgica, d’en Marco Corno, a la categoria de tripulació, representant del Club Nàutic del Masnou. La competició, composta per dues proves, va demostrar una vegada més la seva exigència i capacitat per posar a prova les millors tripulacions.

La primera prova, que va salpar del Club Nàutic El Balís amb destinació al Club Nàutic L’Escala, cobria unes 55 milles nàutiques. Tot i això, a causa de les previsions meteorològiques que indicaven una caiguda significativa en la intensitat del vent, el Comitè de Regates va decidir reduir el recorregut i finalitzar l’etapa a Palamós. Aquesta decisió va permetre als participants evitar les condicions adverses que finalment es van materialitzar aproximadament 10 milles abans del nou punt d’arribada.

En aquesta primera regata, l’Smerit de Tito Moure va creuar la meta en primer lloc a la categoria A2, seguit pel Màgica de Marco Corno, que va ser el primer a la categoria de Tripulació Completa. En tercer lloc, també a A2, va arribar el Cometa de Luis Blanchar. La falta de vent en els darrers metres va afegir un repte extra a la prova.

El dissabte 8 de juny es va dur a terme la segona regata d’unes 13 milles nàutiques, amb un recorregut des de L’Escala fins a les Illes Medes i de tornada a L’Escala. La sortida es va donar puntualment a les 14.00, i les tripulacions van posar rumb a les Medes una vegada passada la boia de desmarcatge, ubicada a 0.6 milles de la línia de sortida. En aquesta ocasió, el XMàgica va dominar la prova amb unes condicions de vent variables i després de diversos canvis de vela, aconseguint creuar la meta en primer lloc en temps real.

En concloure les dues proves, el XMàgica es va proclamar guanyador absolut a la categoria de tripulació de la XXXI Edició de la Ruta de la Tramuntana, atorgant un nou triomf al Club Nàutic del Masnou. En aquesta ocasió, el XMàgica va comptar amb una tripulació mixta formada per tripulants d’altres vaixells del Masnou, pel XMagica anaven Marco Corno i David Belda, Juan Carlos Romero del MiajaX i Ilse Verly de l’Asterix. Aquest èxit podria haver estat encara més significatiu si l’altre representant del club, el Màximo d’Alex Martin, no s’hagués vist obligat a retirar-se a causa de problemes amb la vela major.