Newsletter 20230505 - 2023, club nàutic el masnou, cnem, Vela - campions de la copa d'espanya
Vela

Newsletter 20230505

DANIEL I EMMA CABRÉ ES PROCLAMEN CAMPIONS DE LA COPA D’ESPANYA DE LA CLASSE EUROPA 2023

Una expedició de fins a 11 regatistes del nostre club amb en Pol Rivas i en Rafa Rabasa d’entrenadors es van desplaçar al CAR de Los Alcázares, al Mar Menor (Múrcia). Van ser tres dies de competició amb un total de 37 participants, i amb un vent que va variar entre els 7 i fins als 23 nusos en una de les proves i direcció majoritàriament de E i SE, podent-se completar les 9 proves programades.

En Daniel Cabré va ser el guanyador absolut de la regata amb només 19 punts, també guanyant en la categoria sots 20. L’Emma Cabré va ser la guanyadora en categoria femenina absoluta i per tant també en la sots 20 i sots 18, que a més va finalitzar 4a a la general molt a prop del podi absolut. Els germans Cabré van ser acompanyats al podi com a 3r sots 20 per en Joan Noguera (6è a la general) que va anar de menys a més durant tot el campionat. Destaquem el 8è lloc de l’Àlex Martín que va estar en llocs de podi absolut però un desqualificat el va fer perdre molts llocs. El mateix cas que en Pere Rentería, que va concloure 9è a la general tot i patir un desqualificat per fora de línia, guanyant alguna parcial i amb molt bones proves durant els tres dies. Destacar també el 3r lloc al podi en categoria màster d’en Jordi Delgado.

Ha estat la regata que finalitza amb el ranking nacional que dona les places per a participar al mundial i europeu d’aquest estiu. El CN El Masnou ha aconseguit ocupar les 2 primeres places d’un total de 4, per anar al mundial masculí (Daniel Cabré i Àlex Martín). L’Emma Cabré ocupa la 1a de les 4 places femenines per anar al mundial i a l’europeu juvenil. A més, tenim classificats en Joan Noguera, en Pere Rentería, en Roger Tomàs, la Judit Noguera i l’Ariadna Blanco per anar a l’europeu juvenil. Un total de 8 regatistes del CN El Masnou de 14 places possibles en l’equip nacional.

Moltes felicitats a tots ells!!

COPA D’ESPANYA D’ILCA 6 2023 A GETXO

4 regatistes del nostre club es van desplaçar amb en Xavi Tous d’entrenador fins a aigües de Getxo (Bilbao) per a disputar la Copa d’Espanya de la classe Ilca 6 amb un total de 132 inscrits.

Van ser tres dies de competició amb moltes dificultats per a poder disputar proves degut a una densa boira que no va deixar fer proves el 1r dia. El 2n dia només es va poder disputar una sola prova per un dels dos grups amb molt poc vent, que inicialment la van anul·lar perquè només la van completar 5 embarcacions, però que després es va donar per bona. El 3r dia també amb molt poc vent es va poder completar una prova més, finalitzant la Copa d’Espanya amb només dues proves.

Els nostres regatistes van finalitzar:

20è lloc a la general (10è sots 21 masculí) Bosco Mañas
51è lloc a la general (14 sots 21 femení) Ona Pascual
63è lloc a la general (10è sots 17 masculí) Sergio Roldán
99è lloc a la general Oleksandr Dulin

82È CAMPIONAT DE CATALUNYA DE PATÍ DE VELA SÈNIOR 2023

Aquest pont de maig s’han desplaçat fins a 8 regatistes del CN El Masnou a aigües de Premià de Mar on es va celebrar el Campionat de Catalunya de Patí a Vela sènior amb fins a 64 participants entre la 1a i 2a categoria. En 1a categoria van participar la Lourdes Azón i en Marcel Soler. En 2a categoria van participar en JJ Vidal, en Pep Casas, en Pere Flores, en Carlos Flores, en Xavi Bertrán i en Ferran Manen.

Les condicions meteorològiques van ser força complicades, permetent només disputar 2 proves en els tres dies de campionat. El primer dia van tenir unes condicions incòmodes de poc molt poc vent i molta onada, però que va permetre fer les úniques dues proves de la regata. El segon dia no van poder navegar per manca de vent, i el 3r dia també es va anul·lar per condicions adverses amb descàrregues elèctriques incloses.

JOAN RIERA GUANYADOR DEL TROFEU PRIMAVERA D’OPTIMIST 2023

Aquest cap de setmana els regatistes més petits del nostre club (Optimist classe B) van poder competir en la tradicional regata de primavera a aigües del Club Vela Blanes, que està principalment dissenyada pels regatistes més petits. Els 10 regatistes de classe A van estar acompanyats pels entrenadors Xixi Martínez i Helena Pruñonosa. També s’hi van desplaçar alguns regatistes de classe A per a no perdre ritme de competició. Els va acompanyar el seu tècnic, Joan Freixa.

Dissabte va pujar molt la intensitat del vent, la qual cosa va fer que el comitè de regates enviés a terra als regatistes de classe B i només disputessin proves els experiments de classe A. Diumenge però van poder fer fins a 3 proves amb un vent d’entre 8 i 10 nusos de Sud.

En Joan Riera del CN El Masnou va resultar vencedor d’una regata de fins a 40 inscrits de classe B. El va acompanyar al segon lloc del podi en Damià Costabella. També van donar premi a en Lluc Illan que va finalitzar en un meritori 6è lloc.

Ha estat una regata per mesurar el nivell i la millora de la flota més novell de la zona centre i nord de Catalunya, on els regatistes del nostre club han demostrat estar entre els millors. De ben segur els donarà molta motivació per les properes regates. Sense anar més lluny, el proper 13 i 14 de maig tenen el Trofeu President Lluís Marsà a casa nostra i al juny el Campionat de Catalunya a l’Hospitalet de l’infant.

Moltes felicitats a tots!!

WORLDSUPFESTIVAL SANTA POLA

Aquest cap de setmana s’ha celebrat en aigües de Santa Pola (Alacant) el WorldSupFestival puntuable pel mundial de Sup Race, amb fort vent lateral i molt xopi.

Els nostre riders, Martin Vivancos i Santi Illan van aconseguir un molt treballat primer i sisè lloc de la seva categoria.

CIRCUIT CATALA DE SUP RACE

El passat 23 d’abril, va començar el Circuit Català de SUP Race, els nostres raiders van pati de valent en una cursa on va predominar el vent i el xopi de la mar, van aconseguir uns molt meritoris llocs: