Newsletter 20230414 - 2023, club nàutic el masnou, cnem, Vela - campionat d'Espanya
Vela

Newsletter 20230414

Anna Rentería 4ª fèmina al campionat d’Espanya de la classe Optimist 2023

El passat diumenge va finalitzar el Campionat d’Espanya de la classe Optimist a aigües del Club Nàutic de l’Escala. 3 regatistes del nostre club, l’Anna Rentería, la Lucía Sotomayor i l’Oriol Costabella ens van representar durant els 4 dies de competició. Una regata que va comptar amb la participació dels millors 158 regatistes de tot l’estat a la badia de roses, on van poder gaudir del vent tèrmic típic de la zona de component SE, fent possible que es disputessin les 12 proves programades.

L’Anna Rentería (21a) va començar molt bé i regular el campionat situant-se al capdavant de la classificació femenina, però un darrer dia irregular va fer que acabés en 4t lloc molt a prop de les fèmines del podi. Així i tot manté totes les opcions d’arribar a les places europeu i mundial que es decidiran en poques setmanes a la Copa d’Espanya de Ciutadella. En el seu primer campionat d’Espanya, tant la Lucía Sotomayor (56a) com l’Oriol Costabella (86è) van navegar força bé durant els primers dies. La Lucia va aconseguir entrar al grup or, i l’Oriol si no arriba a ser per dos UFD també hi hauria entrat de sobres.

Per últim, volem felicitar en Joan Domingo del CN Cambrils per resultar vencedor del Campionat d’Espanya d’aquesta edició.

Molta sort a tots els nostres regatistes a la propera Copa d’Espanya de Ciutadella!

Nora García i Mariona Ventura sots Campiones fèmines sots 19 al Campionat d’Espanya de la classe 420

Aquesta Setmana Santa 4 embarcacions del nostre club van desplaçar-se fins al Real Club Náutico de Las Palmas de Gran Canaria per disputar el Campionat d’Espanya de 420.

Ha estat una regata molt ben organitzada per aquest club per a les 59 embarcacions que hi van participar. Les tripulacions Nora Garcia/Mariona Ventura, en Pedro Sotomayor/Pol Carrión, en Daniel Garcia/Quim Serra i la Inés Sanz/Lucía Baurier van estar molt ben acompanyades pels nostres tècnics, en Dani Folch i en Nacho Dávila.

Van ser 4 dies de regata on el vent va anar de més a menys. El primer dia van tenir unes condicions dures de vent d’entre 16 i 22 nusos i 2 metres d’onada, on els nostres regatistes van navegar a molt bon nivell, sobretot en Daniel amb en Quim, i la Nora amb la Mariona. El segon dia em van tenir un de vent de 14 a 18 nusos i 2,5 metres d’onada. El 3r dia va continuar baixant el vent (12-13 nusos) i 1 metre d’onada, i el 4t dia encara va seguir baixant el vent (6-8 nusos). Amb menys vent en Pedro amb en Pol van millorar el seu rendiment, així com l’Inés amb la Lucia que van arribar a passar alguna boia molt ben posicionades.

Destaquem el 2n lloc femení sots 19 i 3es fèmines absolutes de la Nora i la Mariona (11 lloc a la gral.), En Dani amb en Quim van aconseguir el 3r lloc al podi sots 17 (21 lloc a la general), en Pedro i en Pol van aconseguir acabar com a 6ns sots 17 (33 è lloc a la general), i la Inés amb la Lucia van finalitzar com a 5es fèmines sots 17 (52è lloc a la general).

Volem felicitar a totes 4 embarcacions i als tècnics per l’esforç i perquè ara mateix, i a falta de la Copa d’Espanya que se celebrarà a Galícia estan tots classificats pel proper mundial que es disputarà a Alacant aquest estiu.

Emma Cabré 5a fèmina al 23è Torbole Europa meering 2023

6 regatistes del CN El Masnou es van desplaçar fins a les aigües del Lago di Garda (Itàlia) per gaudir de la millor regata internacional de la classe Europe a nivell mundial. Es van donar cita un total de 145 embarcacions que van poder disputar durant els 3 dies de regata les 9 proves programades, amb unes condicions típiques del vent del Sud d’aquest llac, amb intensitats de vent que van anar dels 10 fins als 23 nusos.

L’Emma Cabré va arribar a liderar la classificació femenina bona part del campionat, i tot i finalitzar en 5è lloc (21a a la general) va estar ben a prop del podi pel que fa a punts. Destacar també el top 9 de la general de l’Àlex que en la seva primera regata a internacional es va colar entre els millors 10 regatistes de la classe Europe, anant de menys a més durant els 3 dies de competició. En Pere Rentería també va aconseguir fer molt bones proves acabant en un més que meritori 24è lloc a la general. En Jordi Delgado, el més veterà de l’equip, va començar el campionat guanyant la 1a prova i fent grans parcials el primer dia, però 3 DNC durant els altres dies el van fer perdre moltes posicions a la general. Per la seva banda l’Arnau, tot i ser dels més joves de la flota va aconseguir finalitzar a mitja flota al 78è lloc. En Gerard, que tot just acaba de començar a navegar en classe Europe, tot i les fortes condicions de vent va poder completar el recorregut en 2 mànigues del primer dia.

Ha estat una regata sense pressió que de ben segur els servirà molt de cara a preparar la Copa d’Espanya a aigües del Mar Menor que tindrà lloc d’aquí a dues setmanes.