Campionat d'Espanya, optimist, regata, 2021, cnem, flota, Joan Garcia
Vela

La flota del Nàutic, al Campionat d’Espanya d’Optimist

Avui comença el Campionat d’Espanya d’Optimist i l’equip del Club Nàutic, junt amb el seu tècnic, Joan Garcia, està preparat per competir al màxim nivell en aigües de la badia de Baiona, a Vigo. Els regatistes del CNEM que disputen aquesta competició són Daniel Garcia, Ona Garcia, Jana Rahola, Pedro Sotomayor, Pol Carrión, Roc Pérez, Martina Rahola i Anna Rentería.

Fins dissabte 3 d’abril, comencen 4 jornades de competició que apleguen en a la vila marinera gallega a 150 nenes i nens d’entre 9 i 15 anys, procedents de 10 comunitats autònomes. Tal com vam informar, Catalunya hi participa amb 19 regatistes, 8 dels quals són del Club Nàutic El Masnou.

Galícia és la comunitat amb més representants – 22 regatistes -, ja que és la comunitat organitzadora. La segueixen les Illes Baleares, les Canàries, Andalusia i València, amb 20 aspirants cadascuna. Múrcia hi participa amb 11 regatistes, Cantàbria, amb 7, el País Basc, amb 6, i Madrid, amb 4.

Baiona, Campionat Espanya, Optimist, cartell, 2021

Les proves

Avui dimecres, dijous i divendres, es destinen a una sèrie classificatòria de la qual en sortiran els regatistes que es disputaran la sèrie final el dissabte 3 d’abril. Cada jornada inclou un màxim de 3 proves, de manera que, si es poden celebrar totes, el campionat desvetllarà els guanyadors després de 12 proves puntuables.

Segons informa el Monte Real Club de Yates, seu del campionat, la previsió meteorològica anuncia vent de l’est les primeres hores i la possibilitat que viri a al sud-est a mesura que avanci el dia, que estarà molt cobert, tot i que no es preveu pluja. La intensitat, d’entre 7 i 10 nusos amb pics o ratxes de fins a 17 no hauria de dificultar la navegació dels regatistes.

El recorregut

Les 12 proves programades es disputaran en un camp de regates situat a l’interior de la badia de Baiona, previsiblement. Es tracta d’un recorregut trapezoïdal amb balises que marcaran el pas dels regatistes fins a l’arribada final, situada a l’interior del quadrilàter. La durada prevista és de 45 minuts aprox.

Amb la celebració de 2 proves, el campionat ja serà vàlid; i a la quarta mànega completada, es donarà la possibilitat als regatistes que descartin el pitjor resultat.

Els títols

En aquest Campionat d’Espanya d’Optimist estan en joc els títols de millor esportista sots 16 i sots 13 en categories femenina i masculina, i el Campionat d’Espanya per Autonomies, que premia la CCAA amb millors resultats. Per a aquesta classificació, puntuarà el primer regatista classificat de les citades categories.

Protocols Covid-19

Emmarcat en temps de COVID, el Campionat d’Espanya d’Optimist – Trofeu Cenor compta amb un extens protocol de seguretat que inclou mesures tant per a la competició en l’aigua com per als moments en terra. Cada comunitat té el seu espai reservat per no barrejar-se amb la resta i no se celebra la tradicional desfilada inaugural d’equips.

Desitgem que els nostres regatistes gaudeixin d’un bon campionat!!

La informació del Campionat d’Espanya d’Optimist, en aquest enllaç: https://www.mrcyb.es/eventos/evento/campeonato-de-espana-de-optimist/

 

Articles Relacionats