Copa d'Espanya classe 420 2024 - 2024, club nàutic el masnou, cnem, Vela - Copa d'Espanya classe 420
Vela, Esportiva

Copa d’Espanya classe 420 2024

La setmana passada va finalitzar a aigües del Real Club Náutico de San Sebastián la Copa d’Espanya 2024 de la classe 420, amb fins a 61 tripulacions juvenils de tot l’estat. Dels 3 dies de competició només es van poder finalitzar 3 de les 9 proves previstes degut a les condicions inestables de vent.

El primer dia el vent va ser molt fluix i inestable. El Comitè de Regates va intentar fer proves però no va poder. Van haver-hi moltes sortides amb bandera negra i les nostres regatistes femenines (la Inés Sanz i la Lucía Sotomayor) van tenir la mala sort de sortir fora de línia en una d’elles. Al final no es va fer cap prova i les noies van acumular el fora de línia per al dia següent.

El segon dia semblava que seria un dia de vent però els xàfecs van fer que el vent fos, de nou, molt inestable. Només es va poder fer una prova, que a més, va ser força injusta, ja que el comitè de regates va fer malament el procediment de sortida. Tot i així la va donar per vàlida, quan el visor, durant la sortida, s’anava movent. La nostra tripulació masculina (en Pedro Sotomayor i en Pol Carrión), van bolcar a la boia 1 quan anaven quarts, i després un altre cop a la cenyida, fins i tot havent de recuperar el tangó de l’aigua, fet que els va fer perdre moltes posicions.

El tercer dia, amb molt poca intensitat de vent, i la flota va forçar molt a les sortides, produint-se moltes crides generals. Les dues tripulacions del CN el Masnou no van poder córrer la primera prova per aquest motiu BFD. La segona prova, amb el vent molt fluix i inestable, i amb la pressió de no tenir més desqualificats, totes dues tripulacions van fer una mala sortida però van remuntar força pocions al llarg de la prova.

La bona notícia és que totes dues tripulacions han aconseguit classificar-se per l’europeu que es disputarà al juliol a Eslovènia. Moltes felicitats!