Campionat Espanya d'Optimist
Vela

Balears guanya amb autoritat el Campionat d’Espanya d’Optimist per equips a Vitòria

Balears va ser la gran dominadora del Campionat d’Espanya de la classe Optimist per Autonomies, que s’ha disputat del 23 al 25 de juliol en l’embassament de Ullibarri Gamboa (Àlaba). Els equips A i B de Balears es van enfrontar en la gran final, amb triomf del B per 3 victòries a 0.

El Campionat d’Espanya d’Optimist per Equips es disputa en format Round Robin, podent cada Federació Territorial presentar un màxim de dos equips, formats per 4 regatistes cadascun d’ells. Van participar en aquesta ocasió: Andalusia, Balears, Canàries, Cantàbria, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia i País Basc.

El primer Round Robin va ser guanyat d’una banda Balears A amb sis victòries i per l’altra Comunitat Valenciana i Cantàbria B amb quatre cadascun. Mentre que el segon Round Robin el van guanyar Balears A amb 12 triomfs i Balears B amb 11.

Van passar a semifinals Comunitat Valenciana B, Balears A i B i Catalunya A. Després d’aquest Round Robin, van passar a la final els dos equips de Balears i en la gran final Balears B acabaria emportant-se el títol després de guanyar per un contundent 3-0 a Balears A. En la final de consolació, Comunitat Valenciana B superava a Catalunya A, per 3-1.

Dins l’equip de Catalunya hi participaven 3 regatistes del nostre Club Ona Garcia Parés, 11a femenina del món d’aquesta classe, Daniel Garcia i Jana Rahola.

Enllaç als resultats: https://regatas.euskalbela.es/es/default/races/race-inscriptions/text/campeonato-espana-por-equipos-autonomias-2021-es

Campionat Espanya, Optimist, equip, entrenador, Ona Garcia, Alex Bru, 2021

Articles Relacionats