Campionat del món de la classe Europe 2024 - 2024, club nàutic el masnou, cnem, Vela - Campionat del món
Vela, Esportiva

Campionat del món de la classe Europe 2024

La setmana passada va finalitzar el Mundial de la classe Europe a Hanko, Finlàndia amb una expedició de 3 regatistes del nostre club (Arnau Martí, Roc Pérez i Jordi Delgado), tots ells acompanyats pel nostre entrenador, en Rafa Rabasa. La setmana prèvia al mundial es va disputar l’Open week, regata preparatòria pel mundial, que  serveix per entrenar al mateix camp de regates als ja classificats pel mundial, i per accedir al mundial als no seleccionats pels seu país. A més, en aquesta regata naveguen conjuntament els nois i les noies. En Roc Pérez va aconseguir un gran 6è lloc a la general, amb un 2n com a millor parcial. L’Arnau va aconseguir finalitzar en 31è lloc amb una flota de fins a 52 embarcacions, en una regata marcada per les pobres condicions de vent. D’aquesta manera tots dos regatistes van aconseguir classificar-se per competir al Campionat del món.
Entre l’Open week i el mundial es va celebrar la Nations Cup, una regata en format per equips on es van enfrontar els millors 6 països classificats, amb 4 regatistes per país. Espanya, va ser representada per 3 regatistes del CN El Masnou (Rafa Rabasa, Roc Pérez i en Jordi Delgado), més en Ramon Figueras del CV Palamós. A la final va arribar Espanya i Dinamarca al millor de 3 proves, sent aquest país el guanyador final amb dos proves molt disputades fins al final. Així doncs els 3 regatistes del CNeM es van endur una molt merescuda i valuosa medalla de plata.

Durant el mundial les condicions van augmentar, amb les 10 proves disputades previstes, amb vents superiors als 15 nusos d’intensitat. El millor del nostre equip va ser en Jordi Delgado que va finalitzar en 20è lloc. L’Arnau Martí va acabar en 31è lloc, seguit per en Roc Pérez en 32è lloc a la general. Ha estat una gran experiència per l’Arnau i en Roc en el seu primer mundial d’aquesta classe. De ben segur els ajudarà a créixer de cara el futur més immediat.