Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis - Vela -
Vela

Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis

El passat divendres 9 d’agost, fa finalitzar el campionat del món de la classe Europa al club nàutic el Balis. Una classe que va ser olímpica al jocs olímpics de Barcelona 92, Atlanta 96, Sidney 2000 i Atenes 2004 en categoría femenina, que segueix sent molt popular a Catalunya i que al club tenim una flota molt nombrosa que va estar present en aquest mundial.

La setmana abans de l’inici del campionat, del 29 al 2 d’agost, es va celebrar la “Open Week”, una competició que serveix per a classificar regatistes que no han aconseguit obtenir la plaça pel campionat del món i que en aquesta regata tenen l’oportunitat de poder-la conseguir.

La gran majoria dels joves regatistes del club que hi van participar van aconseguir la plaça per participar al campionat del món! Va ser un èxit total!!

Així doncs entre els que ja estaven classificats per resultats de la temporada 2018-2019 (Marc Rubio, Marina Casals, Claudia Rodés i Elisabeth Llargués) i els classificats a la “open Week” (Roger Tomàs, Joan Noguera, Rodrigo Peña, Maria de la Casa, Maria Fernandez i Monica Pla), van participar regatistes 11 regatistes del club (Daniel Cabré i Emma Cabré van competir per Colmbia ja que tenen la doble nacionalitat).

Ha estat un campionat llarg i difícil per a tots ells; condicions de vent variables, jornades de calor i moltes hores a mar….

Amb un total de 80 regatistes a la open week (nevaguen junts nois i noies) i 44 noies i 65 nois al campionat de món de 12 nacionalitats diferents els resultats van ser:

CATEGORIA MASCULINA

1. Pau Schilt (CN Garraf) campió del món i soci del CNeM. Enhorabona Pau!!
  2. Daniel Cabré (Colombia) regatista del club tot i que va participar per Colombia, la seva segona nacionalitat. Va fer molt bons parcials, però una desqualificació per sortir fora de línea va fer que el descarte (treure la pitjor prova de la classificació general) fós per aquest error en la sortida.
  3. Roger Tomàs. Va ser la seva primera regata en Europa! acaba d’acabar l’optimist i en Roger va fer molt bons pracials amb vent lleuger. a la primera regata del campionat va fer quedar segon de la general!!! Ha estat una demostració de que aquest regatista té molt bona projecció en aquesta nova classe.
  4. Marc Rubio. El regatista del club més veterà va tenir un mal inici amb dos desqualificats per sortir abans d’hora…això va ser un cop molt dur ja que va acumular molts punts que no va poder descartar…
  5. Joan Noguera. Regatista de la classe optimist que com en Roger feia la seva primera regata important! també va comançar molt bé però va tenir un fora de línea que també el va limitar a l’hora de poder descartar algun parcial dolent…amb vents forts. Però el resultat va ser molt bo!!

CATEGORIA FEMENINA

1. Anna Livbjerg (Dinamarca). Es la regatista que dirigeix el “clínic” d’Europa a principi d’any que organitzem a les nostres instal.lacions del club.
  2. Elisabet Llargués. Medalla de bronze al campionat del món! Moltissimes Felicitats!! va comançar liderant la classificació i va fer molt bones regates, però el podi va estar molt disputat i finalment va aconseguir el tercer lloc a la general. La Eli, normalment exerceix d’entrenadora del club pels Europas, però en aquesta ocasió es va preparar com va poder per estar competint al mundial.
  3. Claudia Rodés.Amb un molt bon inici de campionat amb un cinquè lloc, va ser molt regular i va estar navegant molt bé. Enhorabona Claudia!!
  4. Maria de la Casa.Regatista amb només 1 any d’experiència va fer molt bones regates amb poc vent i va patir més els dies de vent però també ha fet molt bon campionat com la resta dels seus companys.
  5. Marina Casals.Ha estat entrenant molt poc aquesta temporada ja que compteix en ski i quasi no ha pogut preparar la competició. Tot i així ha fet bons parcials i va acabar el mundial amb un sizè lloc de la general!
  6. Emma Cabré (Colombia), competeix pel club tot i que al mundial, al igual que el seu germà van participar per Colombia. És la regatista més jove de la flota (encara podria estar navegant en optimist!) i ho ha fet molt bé!!
  7. Maria Fernandez. una de les joves regatistes de la flota que també s’estrena i que marxa aquest any a estudiar tot l’any fora però que segur farà una bona carrera en aquesta classe.
  8. Monica Pla. va tenir que marxar a un compromís de visat i va perdre 3 proves… que li va fer sumar molts punts a la classificació.

Moltes felicitats a tots per l’esforç!

Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis - Vela -Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis - Vela -Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis - Vela -Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis - Vela -Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis - Vela -Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis - Vela -Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis - Vela -Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis - Vela -Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis - Vela -Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis - Vela -Campionat del Món de la Classe Europa al Club Nàutic el Balis - Vela -