Anna Rentería Campiona de Catalunya de la classe Optimist 2024 - 2024, club nàutic el masnou, cnem, Vela - Campiona de Catalunya
Vela, Esportiva

Anna Rentería Campiona de Catalunya de la classe Optimist 2024

Una expedició de 14 regatistes del CN El Masnou de la classe Optimist A es van desplaçar els dos darrers caps de setmana fins a Vilanova per a participar al Campionat de Catalunya d’aquesta classe infantil. Ha estat una regata que ha comptat amb fins a 146 participants de tota la costa catalana. El primer cap de setmana va estar marcat per les dures condicions de vent i onades que van fer molt difícil que els més petitons poguessin acabar alguna de les 6 proves que es van disputar. Fins i tot pels més experimentats també va suposar un repte el competir amb aquestes condicions. El segon cap de setmana, ja amb grups separats (or i plata), no va poder ser més diferent a l’anterior, ja que només es va poder completar una sola prova pel grup or, degut a les pobres condicions de vent. Al grup plata se’ls va anul·lar l’única prova que van començar per manca de vent.

Cal destacar especialment a 3 de les nostres fèmines, que van demostrar ser les millors de Catalunya, aconseguint ocupar tot el podi femení absolut. L’Anna Rentería es va endur la medalla d’or com a 1a fèmina, mostrant-se molt sòlida durant els dos caps de setmana, quedant-se a 1 sol punt del podi absolut a la classificació general. L’Elena López va aconseguir la medalla de plata com a fèmina absoluta gràcies al bon paper del primer cap de setmana. La Lucía Sotomayor, gràcies al segon lloc aconseguit el darrer dia de competició, va escalar fins al tercer lloc del podi femení, acompanyant a les seves companyes del CN El Masnou amb la medalla de bronze. També volem destacar a la Marta Mendiolea (Bubu), que va ser capaç de finalitzar una prova el primer cap de setmana, fet que li va servir per aconseguir el 3r lloc sots 11 femení.

Moltes felicitats a totes per aquests grans èxits aconseguits. A més, volem reconèixer i destacar l’esforç de la resta d’integrants del nostre club, ja que van demostrar una gran capacitat de superació, especialment el primer cap de setmana amb unes condicions realment difícil. De ben segur que els haurà servit per créixer com a regatistes. A més, l’Anna, la Lucía i l’Elena estan classificades per representar a Catalunya a la propera Copa d’Espanya de la classe Optimist a Almería. Moltíssima sort!