30a Edició de la Setmana Catalana de Vela

30a Edició de la Setmana Catalana de Vela
13 de setembre de 2017 Gestió CNEM

Balanç molt positiu de les entitats i competidors participants

Després de prop d´un any de treball, reunions, planificació i recerca de recursos  va arribar el dia de donar el tret de sortida de la 30a edició de la Setmana Catalana de Vela. En concret va ser dissabte 9 de setembre quan 349 embarcacions, prop de 500 regatistes i més de 200 acompanyants es van trobar a la reunió de patrons programada de manera diària a la Base Nàutica.

Dissabte la previsió de NE es va complir i la intensa primera jornada es va tancar sense incidències però amb moltes embarcacions retirades, altres rescatades i només els més experts van gaudir de les dures ratxes de vent i onades que van arribar a superar els 25 nusos. Agrair des d´aquestes línies tots i cadascuna de les persones que es van sumar a les tasques de rescat d’embarcacions.

Diumenge el dia va ser assolellat i els regatistes van despertar amb una simpàtica actuació dels bastoners del Masnou. El vent del Sud va fer que les embarcacions es fessin a la mar després d´un petit aplaçament a terra. La jornada va ser molt bona a l´aigua i es va poder competir entre 2 i 4 regates. En acabar, es va oferir un ranxo post regata i després va començar una divertida Beach Party al village del  Campionat.

Dilluns 11 de setembre, darrer dia de competició, es van decidir els podis del Campionat en els 5 camps de regata on es competia  (Optimist/Creuer/dobles/ individuals i Patins) i el vent de component NE va tancar un gran Campionat.

A les 17h, després del termini de protestes, es va poder celebrar el Lliurament de premis amb la presència de Ma Gloria Aragó, presidenta del Club Nàutic El Masnou, Xavier Torres, President de la FCV i Xavier Casanovas, Vice-comodor del Club Nàutic El Masnou, més una representació de les institucions i patrocinadors implicats a la regata.

La Setmana Catalana de Vela es va demanar a la Federació Catalana de Vela com a celebració del 50 aniversari de la inauguració de l´edifici social del Club. Moltes entitats, patrocinadors, col·laboradors, socis i Clubs Nàutics han fet possible la complicada organització logística tant a terra com a mar. A nivell esportiu la prova va ser excellence Cup d´Optimist, N-2 de 420 i Làser 4,7, Campionat de Catalunya de Làser estàndard, i també prova del calendari per a Patins i creuers.

Al website del Campionat www.scv2017nauticmasnou.cat es pot trobar tots els podis, fotos de la regata i entitats que han fet possible aquest repte. Al tancament de la regata la directora esportiva, Mònica Azón, va destacar la bona feina d´EQUIP realitzada, va felicitar l´alta participació dels regatistes i agrair tots els agents, entitats i patrocinadors que van participar en la 30a edició de la Setmana Catalana de Vela.

IMG_6156 - copia